PÓRÁZMENTES ÖVEZET BAJAI KUTYAKIKÉPZŐ EGYESÜLET KUTYAISKOLÁJÁNAK SZABÁLYZATA

A Kutyaiskolát kizárólag a szabályzatban leírtakat betartó személyek látogathatják!

A szabályzat el nem olvasása nem mentesít a benne leírtak betartása alól!

Az iskolát látogató személyek kötelesek az alábbi szabályokat betartani

 1. Minden kutya gazdája, illetve felvezetője a kutyaiskolát saját felelősségére látogathatja.
 2. A kutya felvezetője teljes erkölcsi és anyagi felelősséggel tartozik az általa vagy a kutyája által okozott bárminemű kárért.
 3. Az iskolát vezető kiképzők és az iskolában lévő tiszteletbeli oktatók és utasításai megkérdőjelezhetetlenek, vitás kérdésben az iskolavezetők szava dönt.
 4. 14 év alatti gyermek az iskola területén kizárólag szülői felügyelettel tartózkodhat! A gyermek biztonságáért a szülő a felelős! Az iskola területén lévő szabadidős gyermek játékokat (mászóka, csúszda stb) minden gyermek csak szülői felügyelettel használhat és csak saját felelősségre. Az eszközök használata 50 kg-ig ajánlott, afelett balesetveszélyes.
 5. 14-18 év közti gyermek szülői beleegyezéssel tartózkodhat az iskolában.
 6. Az iskola területére érkezők közül mindig csak egy valaki dolgozhat a kutyával a pályán. A kísérők az erre kijelölt helyen (várakozó) tekinthetik meg a foglalkozást.
 7. A gazda köteles a kutyáját az évente kötelező veszettség elleni oltással beoltani, rendszeresen féregteleníteni és ezt kérés esetén az oltási könyvben megmutatni az iskola vezetőknek.
 8. A kutya felvezetője köteles kutyája után az ürüléket az iskola egész területén, beleértve a parkolót is, felszedni komposztálható zacskóval vagy az erre rendszeresített lapáttal és az erre kialakított gödörbe helyezni.
 9. Az iskola területén kihelyezett akadályok, egyéb oktató eszközök használata csak az iskola vezetők vagy a tiszteletbeli oktatót jelenlétében és engedélyével történhet.
 10. Az iskolába érkező kutyákat csak textil vagy bőrnyakörvben, illetve maximum 1,5 méteres szintén textil vagy bőrpórázon lehet a területre vezetni.
 11. Az iskola területére csak nyakörv és póráz használatával léphetnek be a kutya-gazda párosok, csak az oktatók engedélyével lehet a kutyát pórázról elengedni.
 12. Az iskolába érkezők kötelesek a környezet tisztaságára odafigyelni és ennek megfelelően cselekedni, szemetet a megfelelő helyre gyűjteni.
 13. A foglalkozásra érkező párosok kötelesek a kezdési időpont előtt minimum 15 perccel előbb érkezni és az erre kijelölt helyen (várakozó) gyülekezni.
 14. Agresszív kutyáknak vagy akiknek az oktatók úgy ítélik meg, hogy kutyája veszélyes a közösségre nézve, szájkosár viselése kötelező.
 15. Minden gazda köteles kutyája vízellátását biztosítani.
 16. Dohányozni csak az erre kijelölt helyen szabad.
 17. A gazda köteles minden szükséges eszközt biztosítani kutyája számára (nyakörv, póráz, szájkosár, jutalomfalattartó és jutalomfalat), kölcsön más gazdától nem kérhet.
 18. A kutyaiskolai foglalkozások után a kihelyezett adományládába helyezheti el a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány munkáját támogató adományát.

Az iskola egész területén TILOS

 1. alkohol vagy egyéb tudatmódosító szerek hatása alatt az iskola területén tartózkodni
 2. tüzelő szukával vagy beteg kutyával iskolába jönni.
 3. az ürülékes zacskót a kukába helyezni! Az egyéb háztartási hulladék kukába helyezését is kérjük mellőzni.
 4. a kikötött, kifektetett vagy helyben maradó kutyákhoz saját kutyát odaengedni!
 5. új kutyához a saját kutyát odaengedni vagy pórázon odavezetni.
 6. a szöges nyakörv és a 1,5 méternél hosszabb póráz használata.
 7. az éppen zajló foglalkozást bármilyen módon megzavarni (telefonbeszélgetés, méltatlan viselkedés)
 8. agresszívan kutyával vagy más emberekkel fellépni

A felsoroltak közül bármelyik bekövetkezése után az oktató felszólítására az illető köteles haladéktalanul elhagyni az iskola területét.

 

Köszönjük, hogy iskolánkat választotta:       

                                                                                             Pórázmentes Övezet csapata: Békefalvi Kinga, Czíner Dóra, Korsós Mónika

Habilitációs kutyakiképzők